ell1: ell2:
1: 2:
 

Segítünk a választásban!


Hogyan válasszunk fotóst és helyszínt?

Szülőnként szinte az élet minden területén nagyon nehéz dolgunk van, ha a gyermekünket is érintő kérdésekben kell választanunk a piacon található termékek és szolgáltatások között. Legyen szó akár egy könyvről, egy gyermekcipőről, egy játékról, vagy épp egy olyan eseményről, amin a család együtt szeretne részt venni. A kínálat egyre nő, ám a színvonal sok esetben nem felel meg annak az elvárásnak, amit elképzelünk, amire legbelül vágyunk.
 
Édesanyaként és édesapaként természetesen olyan élményekkel szeretnénk gazdagodni egy-egy esemény során, ami nekünk és gyermekünknek is kellemes emlék marad. Pláne ha még örök emlékként csodás képeket is megőrizhetünk! A választásban segíthet egy jó referencia, egy megnyerő weboldal és egy szimpatikus fotós is!

Családi fotózások

A családi-és gyermekfotózások virágkorukat élik. Egyre több család fejében fogalmazódik meg a gondolat, hogy milyen remek lenne átélni egy közös fotózás hangulatát, milyen csodás lenne keretbe rendezni néhány hangulatos képet és feltenni a falra vagy ajándékba átadni a családtagoknak. Természetesen minden szülő alaposan utána jár, hogy hol és hogyan szeretné megvalósítani ezt a tervet. A fotósok és fotóstúdiók kínálatából nem könnyű kiválasztani a megfelelőt!

A kezdetek…

Az első találkozás a fotóssal és a stúdióval manapság legtöbb esetben az interneten történik. Ideális esetben a weboldal hangulata, színvilága, a feltöltött képek egyedisége és stílusjegyei keltik fel a szülők figyelmét, ezek alapján kapnak egy képet arról, hogyan dolgozik az adott stúdió és az adott fotós. Ha rátalálunk egy nekünk tetsző, a mi világunkhoz közel álló fotósra, akkor még meg kell vizsgálnunk, hogy milyenek a körülmények, amik között dolgozik. Mivel a családi fotózás alkalmával egy adott helyen akár órákat is eltöltünk, fontos, hogy a helyszín megfelelő adottságokkal rendelkezzen és a szülők és a gyerekek is kényelmesen érezzék magukat.

Milyen szempontokat vegyünk figyelembe?

Sokan ismerősök tanácsai és tapasztalatai alapján választanak, és sokan a weboldalakat vagy a facebook-ot böngészve akadnak rá az igazira. A fotós személyével kapcsolatban általában on-line és telefonos kapcsolat alapján döntünk. Időpont egyeztetés után következhet a személyes találkozás, ami gyakran csak a fotózás napján történik meg. 

A személyes találkozás előtt érdemes érdeklődni a stúdió adottságairól is a stúdió vezetőjétől, vagy a fotóstól. A fotós személyén és stílusán kívül nagyon fontos, hogy tágas és barátságos helyre érkezzünk a családunkkal. Figyeljünk rá, hogy a kicsiket mindenképp többször át kell öltöztetni, időközben megéhezhetnek, pelenkacsere is közbejöhet és a feloldódásra is érdemes teret és időt hagyni.

Szerencsés, ha a választott stúdió tágas, világos és van elegendő helyünk kényelmesen leülni, lehetőség a pelenkázásra és kis játékra a gyerekekkel.

Fotózás stúdióban

Ha a lakóhelyünktől messzebbre kell utaznunk a fotózás miatt, érdemes az időpontot úgy megválasztani, hogy a babák, gyerekek tudjanak pihenni az autóban és kipihenten, jókedvűen érkezzenek a fotózásra. A választott időpont nem szabad, hogy belessen az alvásidőbe, fontos, hogy aktív és vidám manókkal legyen dolga a fotósnak. az egészen piciknél nagyon fontos szempont a jóllakottság, egy jó stúdióban szoptatásra is van lehetőség.

Fotózás a szabadban

Elérkezett a tavasz és vele együtt a csodás napsütés, mely teret enged a kültéri fotózásoknak. A Manó Fotó fotósai örömmel vetik bele magukat a kinti fényképezésekbe is, a zöld környezet, egy hangulatos erdő, rét vagy épp játszótér még inkább teret ad a fantáziának. Érdemes egy családi fotózást is kipróbálni egy szép környezetben, természetes fényekkel.

Gondolkodjunk előre

A legjobb módja annak, hogy elkerüljük a szokványos, szinte unalmas képeket, portrékat az, ha megpróbálunk egy kicsit mi magunk is felkészülni. Válogassunk ruhákat, kedvenc tárgyakat, kiegészítőket és játékokat, vigyük magunkkal! Gondoljuk végig, mi az, amitől egy-egy fotó nekünk igazán tetszik, mitől lesz a mi családunk számára igazi érték és emlék a képsorozat. Ha ezekre a kérdésekre választ találunk, osszuk meg a fotóssal is, máris könnyebben meg tudjuk találni a közös hangot.

Gyerek egy játékkal…

Próbáljunk meg ellazulni, természetesen viselkedni, ezzel segíthetjük a fotós dolgát, aki önfeledt pillanatokat szeretne megörökíteni. A gyerekekkel bátran lehet viccelődni, játszani, bohóckodni. Az életképek a legszebb képek, egy apa-anya puszi az arcra, egy meghitt mosolya kicsi babák felé, vagy éppen egy kacagó gyerek, akit éppen apa dobál a magasba.

Bízzunk a fotósban!

Néhány gyermek kevésbé oldódik fel könnyen, ezen segíthetünk azzal, ha mi magunk sem vagyunk feszültek. A gyermeket megnyitni a fotós feladata! Bízzunk benne, hisz neki is fontosak a mosolyok, a vidám és önfeledt pillanatok. A szülői utasítás sok esetben megnehezíti a dolgot. A szülők nyugalma és harmóniája átragad a gyerekekre is, amitől oldott és vidám légkörben tölthetjük el közösen az időt!

Nálunk, a Manó Fotónál minden feltétel adott, hogy minden család kényelmesen érezze magát, a csodás képek pedig magukért beszélnek majd!
 
  Írj nekünk az alábbi űrlap segítségével vagy hívj a következő telefonszámon +36 70 427 0067  

Írj nekünk

1: 2:
1: 2: