ell1: ell2:
1: 2:
 

Mi hat fejlesztően a kicsikre?


A kicsikre szinte minden tárgy fejlesztően hat! Érdemes belegondolnunk, hogy egy pici gyermek bármivel képes eljátszani, saját maga képzelete gyakorolja a mozdulatokat, ezzel bizony fejlődik is!

Sokszor költünk feleslegesen nagyon drága játékokra, pedig néha elég néhány igazán jól kiválasztott játék ahhoz, hogy biztosítsuk a lehetőséget a gyermeknek arra, hogy tanuljon, és játszva fejlődjön. A játékeszközöknek természetesen a tanulási folyamatban is fontos szerepük van.

Gyakorlatilag minden játék fejleszt, hiszen a fejlődés lehetősége magában a gyermekben van, aki mindennel képes játszani, hisz szimbólumként használja a tárgyakat.

Bővül a játékok tárháza

Ahogy a gyermek nő és fejlődik, telik az idő, nő és egyre gazdagodik játékainak tárháza. Segítségükkel ismerkedik a környezetével, információkat szerez az őt körülvevő valóságról. Játék során a kicsik megismerik saját magukat is, megfigyelnek és megjegyeznek összefüggéseket. Az a tény, hogy ő saját maga változást tud elindítani a környezetében a legtöbb gyereket örömmel tölti el. A felismerés öröme és a csillogó szemek azok a pillanatok, melyeket szülőként igazán szeretünk látni.

Mit tanulnak a játékoktól?

A játékeszközök segítségével, melyből manapság bőven válogathatunk, a csemeténk tanul a színekről, formákról, emellett pedig mozgása és koordinációja is. A játék a gyermek elsődleges és legfontosabb tevékenysége, amelyet akár szükségletnek is nevezhetünk. Fontos, hogy minden nap biztosítsunk a gyermeknek szabad játékidőt, megfelelő hellyel és eszközökkel.

Gyakorlás újra és újra

Természetes dolog, hogy minden gyermek újra és újra próbálkozik a cselekvésekkel, a különböző változások előidézésével, hogy lássa, ezt ő okozta! Leveri a polcról a könyveket, kiönti a vizet, ledobja az tárgyakat a földre, lehúzza a zokniját…

Ezekkel a cselekvésekkel nem minket szeretne az őrületben kergetni (bár tűnhet úgy), hanem boldog a felismeréstől és újra át akarja élni. Ha valami nem veszélyes és nem szeretnénk tiltani a manónknak, engedjük, hogy eleressze a fantáziáját és kreatívan használja a dolgokat! Felhőtlen és szabad pillanatok mindenkinek kellenek!

Gyertek el gyermeketekkel hozzánk, a Manó Fotóba, hogy megörökíthessünk még több csillogó szempárt!
 
 
  Írj nekünk az alábbi űrlap segítségével vagy hívj a következő telefonszámon +36 70 427 0067  

Írj nekünk

1: 2:
1: 2: