ell1: ell2:
1: 2:
 

Babavárás hónapról hónapra

- kismama fotózás szemszögéből -

Sok nő éli meg a várandósságot élete egyik legcsodálatosabb időszakaként. A baba növekedése hatalmas változásokat hoz létre a nők szervezetében, akik nagy örömmel fogadják a bennük kifejlődő új életet. Cikkünkben a kismama fotózás szemszögéből mutatjuk be a babavárás időszakát.
 
Első hónap: a legtöbb kismamánál nagyon nagy az öröm, mikor megtudják, hogy megfogant a várva várt gyermek. Az első hónapban nem látszik még a kismama testén a változás, leszámítva persze a szokásosnál szélesebb mosolyt és a sugárzó örömöt:). A kismama fotózás szempontjából ez a hónap akkor lehet fontos, ha valaki szeretné a későbbi pocakos fényképeket összevetni a „kiindulási helyzettel”. Ez esetben viszont kifejezetten ezt a hónapot ajánljuk a kismama fotózáshoz, mert a második hónapban sem látványos még ugyan a várandósság, de akkor sok kismamának problémát okoznak a tipikus terhességi rosszullétek. Érdekesség, hogy a leendő baba szíve az első hónapban (a 22. napon) kezd el dobogni.

Második hónap: sok kismamának okoz kellemetlenséget ebben a hónapban a fáradékonyság, a gyakori hangulatingadozás és a reggeli rosszullét. A pocak ilyenkor többnyire még nem növekszik látványosan, de a magzat villámgyors fejlődésben van – a második hónap végére már eléri a 3-4 centiméteres nagyságot, és a szervei is javarészt kifejlődnek. Sok nőnek ilyenkor a rosszullétek miatt eszébe sem jut a kismama fotózás, de azokról, akiknél ezek a tünetek nem jelentkeznek olyan drasztikusan, ebben a hónapban is csinos „kiindulási helyzet” kismama fotók születhetnek.

Harmadik hónap: a kismamák pocakja ebben a hónapban kezd enyhén domborodni, ez viszont még nem annyira látványos, így a kismama fotózás szempontjából ez a hónap nem tartozik a legfontosabb időszakok közé (természetesen szeretettel várjuk azokat a lelkes kismamákat, akik úgy döntenek, hogy várandósságuk minden egyes hónapját szeretnék műtermi kismama fotózáson megörökíttetni). A harmadik hónapban a magzat már képes mosolyogni:).

Negyedik hónap: ebben a hónapban már kiderülhet az orvosi vizsgálatok során a baba neme. Ez annyiban érinti a kismama fotózást, hogy ezután készülhetnek akár olyan képek is, ahol kislányos rózsaszín, vagy éppen kisfiús babaruhával pózolnak a leendő szülők. A magzat a harmadik hónapban már akkora, mint egy kisebb sárgadinnye, nem is csoda, hogy a kismamák hasa látványos növekedésbe kezd ezekben a hetekben. Ez a hónap ideális választás a növekvő pocakot megörökítő kismama fotózáshoz.

Ötödik hónap: ez a hónap szintén ideális a kismama fotózáshoz, ha valaki a pocak növekedését is szeretné képeken megörökíttetni. A kismama súlygyarapodása tovább folytatódik, a magzat már több mint 20 cm nagyságúra is megnőhet a hónap végére. A kismamák ekkor már határozottan érzik a magzat mozgását a hasukban.

Hatodik hónap: a hónap végére a magzat súlya az 1 kg-ot is elérheti, a mozgását egyre erősebben érzik a kismamák, sőt, ekkor már azt is érezni lehet, ha csuklik a baba a pocakban. Ebben a hónapban már lehet kommunikálni a magzattal, aki mozgással jelezheti például, ha egy adott zene, vagy hang tetszik neki, vagy éppen nincs ellenére. A kismama fotózásra ideális hónap, amikor már elég nagy a pocak, viszont a kismamának még nem jelent nagy megterhelést a fotózás.

Hetedik hónap: ez a hónap is ideális választás a kismama fotózáshoz, a pocak növekedése már igencsak látványos, viszont a kismama még könnyebben mozog, közlekedik, és iktat be programokat magának, mint a várandósság utolsó heteiben. A legtöbb magzat ekkor fordul fejjel lefelé az anyaméhben. A kismamák már érzékelhetnek enyhe méhösszehúzódásokat ebben a hónapban.kismama fotózás

Nyolcadik hónap: a pocak szempontjából ideális ez a hónap a kismama fotózásra, viszont sok nő ekkor már fáradékonynak érzi magát, és nehézlégzés is jelentkezhet náluk. A magzat tüdeje ebben a hónapban fejlődik ki teljesen, így a kicsi (aki persze nem is olyan kicsi már a maga 1,5-2 kilós súlyával) ekkor már képes lenne önállóan is lélegezni.

Kilencedik hónap: az izgatott várakozás mellé ekkor már egy kis türelmetlenség is bekúszik, a kismamák alig várják, hogy megpillanthassák a csecsemőt. A magzat ekkor nyeri el igazi kisbabás külsejét, miközben súlya tovább gyarapodik. A kismama fotózás során igazi látványos pocakfotók készülnek ekkor, így annak ellenére ajánljuk ezt a hónapot is, hogy vannak olyan nők is, akiket már megviselnek ezek az utolsó hetek.

Kismama fotózás - hónaptippek a Manó Fotótól:

Ha egyszer szeretnél a várandósság során kismama fotózásra jönni, akkor a 6. és a 9. hónap közötti időszakot ajánljuk.
Ha kétszer szeretnél eljönni, akkor az első kismama fotózáshoz a 4.-5. hónapot ajánljuk, a másodikhoz pedig a 8.-9. hónapot, így látványos lesz majd a képeken a pocak növekedése.
Ha három kismama fotózásra szeretnél eljönni, akkor ajánljuk, hogy az első 1-2 hónapban készíttess egy fotósorozatot az „alaphelyzetről”, utána a 4.-5. hónap környékén egy másikat domborodó hassal, végül pedig a 8.-9. hónap környékén egy igazi hatalmas pocakosat.
  Írj nekünk az alábbi űrlap segítségével vagy hívj a következő telefonszámon +36 70 427 0067  

Írj nekünk

1: 2:
1: 2: