ell1: ell2:
1: 2:
 

Tudatos mosolyok, apró mozdulatok!


A babák fotózása!


A finom, harmonikus és meghitt újszülött fotózás után a baba három hónapos kora körül a szülőkben megfogalmazódik a vágy, hogy ismét ellátogassanak egy fotózásra. Ezt nem is csoda, hisz kisbabájuk személyisége kezd egyre inkább kibontakozni, anya, apa és a baba egyre inkább kezdi megismerni egymást.

A baba néhány hónapos korában már tudatosan mosolyog a szüleire, érti és érzi a neki szóló gesztusokat, vicces dolgokat. Ezek a pillanatok már nagyon jól megörökíthetők egy fotózás alkalmával.

Apró személyiség…

Az újszülött fotózás alvó kis angyalkája egy egyre növögető, gyarapodó, pici husis combokkal nevetgélő kisbabaként találkozik újra a fotóssal. Ez a találkozás a családnak és a fotósnak is megható pillanat. A babafotózás alkalmával bátran lehet bohóckodni, előcsalogatni a kisbaba egyéni arckifejezéseit és a szülők örömét, büszke tekintetét.

A kicsik első éve tele van látványos és izgalmas változásokkal, szinte hétről-hétre fejlődnek, ügyesednek, okosodnak. Ezeket a változásokat később már tudjuk pontosan felidézni, ezért is érdemes néhány kreatív és jól elkapott fotón megörökíteni. Egy három hónapos kisbaba már ügyesen nézelődik hasra fordítva, megfog a kis kezében dolgokat, így már egészen más jellegű képeket lehet róla készíteni, mint egy néhány napos csöppségről.

A következő lépcsőfok…

A babafotózás következő lépcsőfoka az az időszak, amikor a kicsik már stabilan ülnek. Általában ilyenkor készül a legtöbb vidám, mosolygós fotó. Ennek a típusú fotózásnak az ideje általában a féléves kor után érkezik el. Ekkor célszerű a baba aktív, ébrenléti időszakára időzíteni a fotózást, javasoljuk egy hosszabb alvás utánra, ha lehetséges.

A Manó Fotó műtermében sok játék, kiegészítő és kreatív kellék található, de a babák néha örülnek az ismerős tárgyaknak, így ha teheti a szülő, érdemes néhány kedvencet magával hoznia.

Praktikus tanácsok...

Egy kedves kiegészítő, egymáshoz illő, színben harmonizáló ruha a szülőknek és a babának is jó szolgálatot tehet. A ruhák kiválasztásánál törekedhetnek a szülők az egyszerű, világos színű darabokra. Ha lehet, érdemes kerülni a mintákat és feltűnő motívumokat, mert könnyen elvonhatják a figyelmet. A babák fotózásakor nagyon fontos a fotós és a szülő rugalmassága. A nyitottság és lazaság nagyon sokat segít a fotózás alatt. Ha egy édesanya zavarban van, a baba is meg fogja érezni.

A Manó Fotónál mindenkinek az a célja, hogy a család jól érezze magát. Ha időre van szükség egy kis babusgatáshoz, etetéshez, netán pelenkázáshoz, nem szabad zavarban lenni miatta. A babás fotózások alkalmával természetesen a kicsi áll a középpontban, a fotós őrá figyel fokozottan, ám külön anyás, apás és családi fényképek is készülnek, amin mindenki szerepel.

Mikor menjünk újra fotóshoz?

A baba első szüeltésnapjakor érdemes ismét ellátogatni egy fotószásra hozzánk és így is megünnepelni a kicsi manót. A tortás, elegéns születésnapi fényképek kedves emlékként őrzik majd az első ünnepet!

Folytatás jövő héten, itt a blogban!
  Írj nekünk az alábbi űrlap segítségével vagy hívj a következő telefonszámon +36 70 427 0067  

Írj nekünk

1: 2:
1: 2: