ell1: ell2:
1: 2:
 

Kistestvérem lesz! Mutassuk meg mindenkinek!

Egy fotóstúdióban lehetőség nyílik arra, hogy csapatunk betekintés nyerjen olyan családi pillanatokba, melyek bensőségesek és meghittek. A fotós célja, hogy bizalmába engedje az, akit fényképez, így szerencsés esetekben a kicsik és a felnőttek is megnyílnak a fotózás alatt.

Nehéz eldönteni, melyek a kedvenc pillanataink, többször írtunk is már nektek ezekről a blogunkban, de az biztos, hogy köztük vannak azok, melyek a testvérek kapcsolatát örökítik meg. 

Egy gyermek, két gyermek, több gyermek?

Két, vagy annál több gyerek fotózása nagy kihívás, a manók általában szaladgálnak, játszanak, nagyon szemfülesnek kell lennünk, hogy jó képek készüljenek. A családi fotózások alkalmával minden esetben kerítünk arra lehetőséget és időt, hogy a testvéreket külön is fényképezzük. Két huncut kisfiú, két bűbájos kislány, esetleg egy bátyus és a hugicája…mindegyik párosítás elbűvölő!

Testvérem van…

Szülőként óriási dilemma a testvér-kérdés. Mikor szülessen kistesó? Hány gyermeket szeretnénk? Vajon hogyan fogadja majd a kicsit a nagyobbik manó?

zerintünk nincs ideális korkülönbség a testvérek között, és mindenki másra is esküszik, mást tart helyénvalónak. Amikor eldöntjük, hogy mikor jöjjön a második baba, hallgassunk a szívünkre. Az apa és az anya döntése ez, ők tudják, mikor állnak készen egy újabb babára. Nehéz okosan dönteni, de van néhány praktika, mellyel megkönnyíthetjük a saját dolgunkat és gyermekünkét is.

Beszéljünk a pocakról!

Az anya növekvő pocakja láttán sok fontos témáról tudunk beszélgetni a gyerekekkel. Érdemes általánosságban szóba hoznunk a családban lévő szerepeket, illetve azt is, hogy milyen pozíciót tölt be a testvér a szülők és a gyermek számára.

Meséljük el, hogy anyának vagy apának ki a testvére, miért szeretjük őt és miért jó, hogy vannak. Azt is hagyjuk, hogy a nagyobbacska kapcsolatot teremtsen a pocaklakóval, a gyerekek szeretnek a babához beszélni, simogatni. Egy kismama fotózásra is magunkkal vihetjük a tesót, aki fontos szereplőnek érezheti magát a babavárás folyamatában.

Nem megy mindig simán!

Minden odafigyelés és felkészülés ellenére is lehetnek negatív érzései a nagyobbnak a kicsivel szemben. Ezt egy ideig sajnos el kell fogadni. Fontos, hogy sosem szabad erőltetnünk a szeretetet! Akármilyen nehéznek is tűnik, fontos, hogy nem elég, ha csak együtt vagyunk a gyerekekkel. A szakemberek is megerősítik, hogy kell a nagyra is külön időt szentelnie az édesanyának. A külön program felszabadítja a nagyobbacskákat és nagyon fontos számukra.

Türelemmel és néhány ügyes ötlettel könnyebben átvészelhetjük a kezdeti időszakot, a gyerekek pedig egymás testvérei lesznek, mely egy életre szóló kapocs. Szülőként figyeljük a saját érzéseinket is, mi ismerjük legjobban a gyermekeinket és mi tudjuk, hogy mi a legjobb nekik. A picik alkalmazkodóbbak, nagyon szeretik nézni a nagyokat játék, éneklés, beszélgetés közben. Engedjük nekik!

Tipp!

A gyermekek a szabadban, a természetben még felszabadultabbak, mint egy stúdióban. Nyáron a lehetőségek korlátlanok, használjuk ki! A Manó Fotó fotósai szívesen elmennek kedvenc játszóteretekre, kirándulóhelyetekre, akár saját kertetekbe is, hogy megörökítsenek igazi, szabadtéri testvéri pillanatokat!
  Írj nekünk az alábbi űrlap segítségével vagy hívj a következő telefonszámon +36 70 427 0067  

Írj nekünk

1: 2:
1: 2: