Mit vigyünk magunkkal az újszülött fotózáshoz?

Tippek újszülött fotózáshoz

Az újszülött- és a babakor egy varázslatos, és napról-napra változó világ, aminek minden perce felejthetetlen élmény az egész család számára. Az újszülött fotózáson készült fényképek  nemcsak az első meghatározó élményünk lehet gyermekünkről, hanem kedves emlék is szeretteink számára.  De mit is vigyünk magunkkal egy újszülött fotózásra?

Kedvenc ruhácskák

A fotózás akkor tud igazán meghitté és személyessé válni ha, csöppségünk kedvenc ruhácskáit is magunkkal vigyük. A megszokott illatok nem csak a picit töltik el örömmel, hanem a szülők számára is megnyugvást jelent, ha a saját ruháikba bugyolálhatják be gyermeküket. Fontos azonban, hogy olyan darabokat válasszunk, amelyek könnyen le- és felvehetőek, illetve nem csak szépek, de kényelmesek is a csöppségünk számára.

Tematikus öltözet és kiegészítők

Mielőtt eldöntenénk, milyen kiegészítőket csomagolunk gyermekünknek, érdemes átgondolnunk, hogy milyen témájú fényképezést is szeretnénk. Tematikusan egy-egy stílusnak szentelhetjük a újszülöttfotózást vagy akár konkrét baba fénykép ötletekkel is készülhetünk. A régies hangulatú képeken pl. kifejezetten jól mutatnak a barnás, sötét árnyalatok és a kötött holmik is, amelyek mellé kiegészítőnek régi nagy bőröndöket és pici kosarakat is választhatunk. Egy tavaszi újszülött fotózáson jól mutathatnak a virágos kiegészítők, áttetsző textíliák és az üde, lágy színek.

Mit ne vigyünk

Örök szabály, hogy kerülnünk kell a feltűnő, rikító mintákat és feliratokat, mivel a túlzott minták vagy élénk színek a képeken elterelhetik a figyelmet kis csöppségünkről. Kerüljük a túl sok kiegészítőt és a sokszori átöltöztetést is. Újszülött babánk nyűgösen viselheti a fotózást és az állandóan változó ingereket. Törekedjünk az egyszerűségre és letisztultságra, hiszen a képek báját pici csöppségünk ártatlansága fogja majd adni.

Az újszülött fotózáson nagyon fontos a szülők aktív közreműködése is. A mosolygós és igazán bájos képekhez gyermekünknek kedvenc játéka mellett szüksége van az édesanya vagy apuka hangjára, babusgatására illetve érintésére is.

Manó fotó újszülött  fotózását a születés utáni 5-14. nap ajánljuk, amikor a picik a legnyugodtabbak és a napjuk nagy részét alvással töltik. Ez a legalkalmasabb időszak az első profi portfóliót elkészíteni babánkról.

Ez is érdekelhet még Még több cikk
Inspiráció: babaváró ajándékötletek

Egy kis csöppség érkezése nem csak a leendő szülők, hanem a rokonok és az ismerősök számára is meghatározó esemény. A babavárás lázas készülődésében a barátok ugyanúgy részt szeretnének venni mint…

Tovább olvasok
Hogyan öltözzek fel a gyerek fotózáshoz?

Mi is lehetne jobb megoldás a családi fotóalbum bővítéséhez, mint egy jó hangulatban zajló fotózás gyermekünkről. Minden szülő számára meghatározó…

Tovább olvasok