ell1: ell2:
1: 2:
 

Blog - Manó FotóA legszebb ajándék anyák napjára -  az ovis fotózás alkalmával is
 

Szívhez szóló és emlékezetes ajándék lehet egy profi körülmények között készült fotó gyermekünkről. Mi, a Manó fotó az ovis fotózás keretén belül mini stúdióban, az ünnephez megfelelő kelléktárral felszerelve készítünk szemetgyönyörködtető képeket a csöppségekről az óvodákban is. 

Folytatás itt!

 Ajándékozz Valentin-napi fotózást!

Hamarosan ismét eljön február 14-e, nem árt elgondolkodni azon, mit is adjunk a párunknak. Bárki bármit mondhat, a Valentin-nap a legtöbb nő számára kivételes nap, amikor kifejezetten jól esik számukra, ha a párjuk valami romantikus dologgal lepi meg őket. 

Folytatás itt!Valentin napi mini fotózás

Aki idén a gyermekét szeretné megörökíttetni fantasztikusan szép környezetben, jó fények mellett, annak a mini fotózást ajánljuk. 
A fotózás időjárás függvényében nemcsak stúdió körülmények között, hanem akár a szabadban is megvalósítható.


Folytatás itt!


Karácsonyi gyerekfotózás stúdióban

Decemberhez közeledvén a karácsonyi gyerekfotózás kerül előtérbe ünnepi fotózásaink közül. Bejegyzésünkben arról lesz szó, miért lehetnek tökéletes karácsonyi ajándékok a fotózáson készült képek, hogyan is zajlik egy ilyen fotózás és milyen különlegességekkel készülünk még a gyerekeknek, hogy a karácsonyi gyerekfotózáson legszebb mosolyukat kaphassuk lencsevégre.

Folytatás itt!
 


Télapó fotózás

Bár tagadhatatlan, hogy a december, sőt, az év legnagyobb ünnepe a karácsony, nem ez az egyetlen dolog, amit az év utolsó hónapjában ünnepelünk. December 6-án jön a Mikulás, édességet csempészve a gyerekek ablakba kitett csizmáiba az éj folyamán. Ez remek alkalom arra, hogy a kicsiket Mikulás sapkába bújtassuk és fotókon is megörökítsük őket. A Télapó fotózáson készült fényképek karácsonyi ajándéknak is tökéletesek.

Folytatás itt!
 


Újszülött fotózás - Félelmek Vs valóság

Nincs csodálatosabb dolog, mint amikor egy új jövevénnyel bővül a család. Felülmúlhatatlan érzés, felhőtlen boldogság és rózsaszín köd veszi körbe a szülőket.  Azért, hogy ezek a felejthetetlen emlékek megmaradhassanak, érdemes megörökíteni őket egy profi fotós segítségével, egy újszülött fotózáson. Sok szülő azonban aggodalmak közepette sokszor inkább kihagyja ezt a megismételhetetlen lehetőséget. Ezeket a gátló félelmeket szeretnénk eloszlatni a szülők fejéből.

Folytatás itt!
 


Karácsonyi minifotózás a szabadban - november 11., Kertészeti egyetem

Egy tökéletes karácsonyi fotózáshoz a szabadban nem is kell több, mint sapka, sál, szép zöld fenyő és néhány kiegészítő. A karácsonyi minifotózás a szabadban akkor a legoptimálisabb, mikor egy késő őszi, napsütéses, vagy egy decemberi havazós napot fogunk ki. A Manó fotó fotósai lehetőséget nyújtanak a szülőknek arra, hogy a gyerekeknek felejthetetlen élményt nyújtsanak, magukat és rokonaikat pedig a legszebb karácsonyi ajándékkal ajándékozhassák meg.

Folytatás itt!
 


Őszi szabadtéri gyerekfotózás

Az ősz az egyik leghangulatosabb évszak: ezer színbe borulnak a fák, ropognak a lábunk alatt a lehullott levelek. Nincs is jobb, mint az összegereblyézett levélkupacokba ugrálni apuval, majd meginni egy bögre meleg kakaót. Az ősz beköszöntével azonban az iskola is elkezdődött, így a gyerkőcök (több-)kevesebb kedvvel visszaültek az iskolapadba. Egy meghitt szabadtéri gyerekfotózás nemcsak a lurkókat, hanem a szülőket is kitöri a szürke hétköznapokból!

Folytatás itt!

 


Hogyan zajlik egy szülinapi fotózás a stúdióban?

A szülinapok minden évben az egyik legnagyobb ünnepek között szerepelnek egy család életében. A kisgyermekek boldog arcát látni, miközben édes kis ruhácskákban a saját kis tortájukkal maszatolnak, felejthetetlen élményeket jelentenek. Érdemes lencsevégre kapni ezeket a pillanatokat egy profi gyerekfotós által is, hogy ezek az emlékek örökre megmaradhassanak, legalább fotók formájában. De mire is számítsunk egy ilyen szülinapi fotózáson?

Folytatás itt!
 


Családi fotózás - Mire számítsunk?

Minden család különböző, így a fotók készítése és a sorozatok is mindig teljesen mások lesznek, de a családi fotózások szépsége pont ebben az egyediségben és összehasonlíthatatlanságban rejlik. Akad azonban pár olyan trükk, amely mégis minden családnál működik az ilyen fotósorozatok készítésénél.

Folytatás itt!


 


Miért jobb a retusált kép?

Manapság rengeteget hallhatunk arról, hogy egy retusált képpel mennyit tudnak csalni egy divat magazinban, vagy éppen egy modell fotózásánál, azonban sokan vallják, hogy retusálás nélkül egy profi fotós sem adhat ki fényképet a kezei közül. Akkor most vajon a retusálás szükséges vagy sem?

Folytatás itt!


 


Szabadtéri fotózás nyáron

Melyik évszak is lehetne tökéletesebb a szabadtéri fotózásra, mint a nyár. Ilyenkor rengeteg gyönyörű helyszín közül lehet választani, azonban van pár dolog, amire mégis érdemes odafigyelni, ha a hőségben szeretne a szülő a gyermekekről fotósorozatot készíttetni.

Folytatás itt! 


Mire figyeljünk oda a testvérfotózás során

A gyermek fotózás önmagában is nagy kihívás és nehéz műfaj minden fotós számára, főleg ha nem egy, hanem több izgő- mozgó fotóalanyuk is van egyszerre. Az alábbi bejegyzésben adunk pár trükköt, hogyan válhat gördülékenyebbé a kisgyermekek fotózása.

Folytatás itt! 


Hogyan válasszunk fotóst?

Miután eldöntjük, hogy fotózásra adjuk a fejünket és meglepjük egy klassz fotósorozattal szeretteinket vagy magunkat, rájövünk, hogy nem is olyan egyszerű feladat kiválasztani a tökéletes fotóst. Rengeteg fényképész közül választhatunk az interneten, akik kecsegtetőbbnél kecsegtetőbb szolgáltatásokkal, ajánlatokkal és kedvezményekkel próbálnak minket csábítgatni. Az alábbi bejegyzésben adunk néhány tippet ami megkönnyítheti a tökéletes fotós kiválasztását. 

Folytatás itt!

 


Rosszcsont gyermekek a fotózáson

Mikor kis gyerkőccel vágunk neki a fotózásnak, az egyaránt nagy kihívás mind a szülők, mind a fényképész számára. Gyermekünk csillapíthatatlan tudásvágyát és huncut kis énét nehéz megzabolázni, illetve kordában tartani egy olyan izgalmas dolog során mint a stúdiófotózás. Ez a pár tipp azonban segítségül szolgálhat, hogy hogyan találjuk meg a közös hangot zsivány gyermekünkkel.

Folytatás itt!

 


Milyen ruhában legyünk a kismama fotózáson?

A várandós női test szépségét megörökítő képek gyönyörű darabjai lehetnek a családi fotóalbumnak, és hosszú évek múltán is jó érzés visszagondolni ezekre az örömteli hónapokra.  A várandósság gyönyörű állapotát sokan szeretnék megörökíteni, azonban nem mindegy, milyen jellegű fotókkal is tesszük ezt. Alábbi bejegyzés néhány ruha ötlettel szolgál a tökéletes kismama fotózáshoz, miután kiválasztottuk milyen témájú fotókat is szeretnénk.

Folytatás itt!

 


Hogyan ragadjuk meg a gyermekek figyelmét fotózáskor - Miért fontos az ingergazdag fotóstudió a gyerekek számára?

Kisgyermek fotózásakor talán az egyik legnagyobb kihívás, hogy lekössük gyerkőceink figyelmét. Egy kisgyermek számára mindig óriási kaland felfedezni egy-egy új környezetet és helyszínt. A fotóstudió izgalmas eszközei és színes kellékei nemcsak kiváncsivá tehetik a gyermekünket, hanem   teljesen el is terelhetik figyelmüket a kamerák elől. Ebben a bejegyzésben  néhány hasznos tippel szolgálunk arról, hogyan tehetjük egyszerűbbé és izgalmasabbá a fotózást csöppségünk számára.

Folytatás itt!
 


Tippek a tökéletes szabadtéri helyszín kiválasztásához

A nyár és a jó idő közeledtével eljött az idő a kültéri képek készítésére is. A napos idő nemcsak a szülők kedvét hozza meg a fotózáshoz és a szabadtéri programokhoz, hanem a gyermekek kaland és játékvágyát is. Az önfeledt  játék közben elkapott pillanatok pedig vidám és mókás darabjai lehetnek a családi fotóalbumnak. De milyen helyszínt érdemes választanunk a kültéri fotózáshoz?

Folytatás itt!

 


Hogyan öltözzetek fel a gyerek fotózáshoz?

Mi is lehetne jobb megoldás a családi fotóalbum bővítéséhez, mint egy jó hangulatban zajló fotózás gyermekünkről. Minden szülő számára meghatározó élmény csöppségük gyermekkora, éppen ezért egyre többen szeretnék ennek a csodálatos és izgalmas időszaknak a mulandóságát professzionális képeken is megörökíteni. De milyen ruhákat célszerű magunkkal vinnünk gyermekünk fotózásához?

Folytatás itt!

 


Húsvéti gyerekfotózás tippek

A hagyományok átadása a legkisebbek számára nem mindig egyszerű feladat, azonban egy mókás és érdekes Húsvéti fotózás megkönnyítheti a nyuszis ünneppel kapcsolatos dolgunkat. Manapság már az ünnepi fotózások széles választéka közül válogathatunk, ha bájos ajándékkal szeretnénk kedveskedni szeretteink vagy éppen sajátmagunk számára. Ha a húsvéti készülődés ideje alatt szeretnénk megörökíteni gyermekünket, érdemes pár dolgot figyelembe vennünk.

Folytatás itt!

 


Mit vigyünk magunkkal az újszülött fotózáshoz?

Az újszülött- és a babakor egy varázslatos, és napról-napra változó világ, aminek minden perce felejthetetlen élmény az egész család számára. Az újszülött fotózáson készült fényképek  nemcsak az első meghatározó élményünk lehet gyermekünkről, hanem kedves emlék is szeretteink számára.  De mit is vigyünk magunkkal egy újszülött fotózásra?

Folytatás itt!


 


Inspiráció: babaváró ajándékötletek

Egy kis csöppség érkezése nem csak a leendő szülők, hanem a rokonok és az ismerősök számára is meghatározó esemény. A babavárás lázas készülődésében a barátok ugyanúgy részt szeretnének venni mint, a pici  pocaklakó szülei. De mi is lehet az ideális ajándék egy új jövevény számára?

Folytatás itt!


 


Legcukibb farsangi jelmezek gyermekeknek

Minden évben eljön az a különleges időszak februárban, amikor a gyerkőcök kedvenc jelmezükbe bújhatnak. Míg a gyerekek lelkesednek a farsangért, addig a szülőknek az éjszakába nyúló varrás, vágás és ragasztgatás jut róla eszükbe.
Néhány cuki és kreatív  jelmezzel az ötletelés terhét szeretnénk levenni a szülők válláról.

Folytatás itt!


 


Mi fejleszti a gyerekeket?

Sokszor költünk szülőként nagyon drága játékokra, pedig néha elég néhány igazán jól kiválasztott játék ahhoz, hogy biztosítsuk a lehetőséget a gyermeknek arra, hogy tanuljon, és játszva fejlődjön. A játékeszközöknek természetesen a tanulási folyamatban is fontos szerepük van. Gyakorlatilag minden játék fejleszt, hiszen a fejlődés lehetősége magában a gyermekben van, aki mindennel képes játszani, hisz szimbólumként használja a tárgyakat.

Minden szülőnek azt tanácsoljuk, hogy hagyjon szabad játékidőt a gyermeknek, biztosítva számára  a helyet és az eszközöket, hogy használlhassa a fantáziáját! Folytatás itt!
 


Kicsik és nagyok barátsága!

Korábban írtunk a testvérekről, a tesós fotókról és tippeket is adtunk. Nálunk nem csupán családoknak, hanem barátok is lehetőségük van részt venni egy jó hangulatú, kellemes fotózáson. A gyerekekről észrevétlenül örökítünk meg meghitt baráti pillanatokat, közös játszást, bohóckodást. Olyan helyzetek is adódnak, ahol a szülők barátok, de olyanok is, ahol a kismanók barátok és szeretnék a gyermekkori barátságot megörökíteni. Cikkünkben erről is írunk, illetve tippeket is adunk, miként könnyíthetitek meg gyermeketek közösségi életét! Folytatás itt!
 

 Testvérem született! Mutassuk meg mindenkinek!

Nehéz eldönteni, melyek a kedvenc pillanataink, többször írtunk is már nektek ezekről a blogunkban, de az biztos, hogy köztük vannak azok, melyek a testvérek kapcsolatát örökítik meg. Egy huncus fiú páros, egy vagány nagytesó és picike hugicája, két csinos és mosolygós kislány! Kellhet ennél édesebb?
Két, vagy annál több gyerek fotózása nagy kihívás, a manók általában szaladgálnak, játszanak, nagyon szemfülesnek kell lennünk, hogy jó képek készüljenek. A családi fotózások alkalmával minden esetben kerítünk arra lehetőséget és időt, hogy a testvéreket külön is fényképezzük. Folytatás itt!
 


Apa (is) csak egy van!

A minap olvastunk egy cikket, melynek az volt a címe, hogy: A hiányzó apák országa. Elgondolkodtunk...A Manó Fotó stúdiójába időről-időre csodálatos családok látogatnak el, minket pedig minden alkalommal lenyűgöz az, amikor egy édesapa karjában látjuk icipici kisbabáját, vagy épp egy felhőtlen bohóckodást kapunk lencsevégre, mikor nagyobbacska gyermekeivel játszik. Az édesanya szerepéről, az anyai szeretet fontosságáról sokszor lehet hallani, olvasni. De mi a helyzet az édesapákkal? Vajon tisztában vagyunk vele, hogy mennyire fontos az ő szerepük? Tudjuk, mit okozhat az ő hiányuk? Erről szól blogunk e heti írása! Folyatatás itt!

 Hogyan töltsük el a szünidőt?

A nyári szünet közeledtével minden család elkezd gondolkodni azon, hogy mivel töltsék el a manók a szabadidőt. A szülők szeretnék, ha gyermekük tartalmasan és vidáman töltené a nyarat, közös programokat és élményeket tervezgetnek. A nyaralás, a nagyinál eltöltött idő és a közös kirándulások mellett választhatunk remek táborok közül is.

Az biztos, hogy érdemes a családnak olyan heteket tervezni, amibe belefér a közös játék, szabad pillanatok és önfeledt együttlét is. Akár egy szabadtéri fotózás is emlékezetes élmény maradhat a család kicsi és nagyobbacska tagjai számára! Tovább a cikkre!
 


Divatos babák, babák divatja!

Túlzásba viszik a sztárok csemetéik öltöztetését? Vagy csak egyszerűen ezt szokták meg? Sok kicsi babát láthatunk a legnagyobb divatházak márkáinak ruháiban...de hogyan hat ez a fejlődésükre? Sokunkban felmerül a kérdés, hogy meddig szabad elmenni, ha kisbabák esetében beszélgetünk stílusról és divatról. Vajon érdemes elkezdenünk kicsi korban tanítani gyermekünket a stílusos öltözködésre és formálni ízlésüket?

A stílusérzék kialakítását már egészen pici korban, a harmonikus és egyéni ruhatár összeválogatásával el lehet kezdeni. Tovább a cikkre!
 


A pocaktól a szülinapig...4 rész

Egyre több hírt látunk arról a közösségi oldalakon is, hogy ismert emberek, híres színészek és zenészek, miként ünneplik kicsi és nagyobbacska gyermekük szülinapját. Egy-egy jól elkapott pillanat, a babák mosolya és öröme nagyon megható fotókon köszön vissza, amit minden család szívesen nézeget a következő és azt követő ünnepeken is.

A szülinapi fotózás stúdióban olyan képeket eredményez, mely albumba rendezve, falra kitéve gyönyörű emlék marad. Az ünnepi fotózás otthonunkban vagy szabadtéri zsúron pedig csodás alkalmat teremt arra is, hogy a család minden tagja együtt szerepelhessen a képeken.

Mindenképp érdemes profira bíznunk a sorozat elkészítését, hogy ne érjen minket csalódás! Folytatás itt!


A pocaktól a szülinapig...3. rész

A kicsik első éve tele van látványos és izgalmas változásokkal, szinte hétről-hétre fejlődnek, ügyesednek, okosodnak. Ezeket a változásokat később már tudjuk pontosan felidézni, ezért is érdemes néhány kreatív és jól elkapott fotón megörökíteni. A meghitt újszülött fotózás után a baba három hónapos kora körül a szülőkben megfogalmazódik a vágy, hogy ismét ellátogassanak egy fotózásra. Ezt nem is csoda, hisz kisbabájuk személyisége kezd egyre inkább kibontakozni, anya, apa és a baba egyre inkább kezdi megismerni egymást.  Folytatás itt!
 


A pocaktól a szülinapig...2.rész
Az újszülött egészen kicsi ideig marad aprócska és törékeny, hisz gyorsan fejlődik, és pár hónap után szinte el is felejtjük, hogy milyen volt a születése utáni hetekben. Ez az időszak olyan hamar elillan, ám a profi, harmonikus fotók képviselni fogják számunkra egész életünkben.

A születés utáni napok megismételhetetlenek. Az újszülött-fotózás során készült képek megőrzik a születés utáni időszak hangulatát és érzéseit. A csodás képek remek díszei lehetnek a kicsik szobájának, tökéletes ajándék lehet a család minden tagjának. Folytatás a itt!

 A pocaktól a szülinapig...1. rész
 

Sok kismama szégyenlős, nehezen és bizony néha furcsán éli meg testének változásait. Egy szép, kifinomult fotósorozat segít abban, hogy a kismama gyönyörű nőnek és különlegesnek lássa magát!

Remek ajándék lehet barátnőtől, férjtől, hisz az a néhány óra, amit eltölt egy fotózáson a kismama csakis róla szól és arról, hogyan várja a kisbabát. A profi fotók újraértelmezik a női szépség fogalmát, hisz ennek célja az, hogy egy várandós hölgy testének szépségeit megmutassa. Egy fotózás segítségével a kismama és a kispapa jobban átérezheti a babavárás időszakának csodáját. Folytatás itt!


Ovis fotózás profin? Lehetséges!

Egy ovis fotózás is megvalósulhat új köntösben, ötletes és kreatív kivitelezéssel, remek, meghitt hangulatban. Egy ovis fotózás is lehet hatalmas élmény, remek játék, miközben profi munka folyik és a végeredmény is nagyon profi, amit a szülők kézbe kapnak.

Olyan pillanatok alkalmával lehet ott egy fotós csapat, amikor a szülők nincsenek jelen. A gyerekek gyakran könnyebben, persze néha nehezebben nyílnak meg anya és apa távollétében, az ovis környezetben, a barátok közelében. Cikkünkben ahhoz szeretnénk kedvet csinálni, hogy az ovik is merjenek eltérni az átlagos fotózástól és bátran válasszanak minket! Folytatás itt!
 


Hogyan válasszunk fotóst?

Szülőnként szinte az élet minden területén nagyon nehéz dolgunk van, ha a gyermekünket is érintő kérdésekben kell választanunk a piacon található termékek és szolgáltatások között és természetesen olyan élményekkel szeretnénk gazdagodni egy-egy esemény során, ami nekünk és gyermekünknek is kellemes emlék marad. Pláne ha még örök emlékként csodás képeket is megőrizhetünk! A választásban segíthet egy jó referencia, egy megnyerő weboldal és egy szimpatikus fotós is! Hogyan döntsünk? Ebben segítünk következő blogbejegyzésünnkel! Folytatás itt!

 


Elindult a Manó Fotó Blog!

Végre elindult régóta tervezett Blogunk itt a Manó Fotó oldalán! Az elmúlt időszakban sok levelet kapunk tőletek, melyben csodás otthoni képeket küldtetek a legnagyobb örömünkre és tanácsokat, tippeket is kértetek tőlünk gyermekfotók készítésével kapcsolatban. Blog bejegyzéseinkkel ezentúl nektek szeretnénk segíteni, számtalan kicsi és nagyobb gyermeket érintő témában azok számára. Első bejegyzésünkben egy édesanya levelét olvashatjátok, akik nemrégiben nálunk jártak! Folytatás itt!


 Profi tábor fotózás – hasznos segítség és üzleti előny táborszervezőknek

Táborszervezőként rengeteg dologra kell odafigyelni egyszerre – ne legyen gond az utazással és szállással, flottul menjenek a programok, a résztvevők elégedettek legyenek, és a tábor vagy kirándulás végeztével jó érzés legyen nekik a fotókat nézegetve visszagondolniuk az emlékekre. Profi tábor fotózás szolgáltatásunk ez utóbbiban tud segíteni, ráadásul az elkészült igényes képek – például a honlapra feltöltve – könnyen meghozzák az emberek kedvét a szervezők következő táboraihoz, rendezvényeihez.
 


 

Kismamák, nagy pocakkal, férfi szemmel…

 

Áldott fotózás? Nőiesség. Szexisség. Érzékiség. Miért gondolja minden kismama azt, hogy a pocaklakók növekedésével mindezt félre kell tenni? Na, nem. Mi férfiak eláruljuk, ez a szemlélet már rég nem menő.

  Írj nekünk az alábbi űrlap segítségével vagy hívj a következő telefonszámon +36 70 427 0067  

Írj nekünk

1: 2:
1: 2: