Őszi szabadtéri gyerekfotózás

Korábban már írtunk a nyári szabadtéri fotózásról, illetve tippeket is adtunk a tökéletes szabadtéri helyszín kiválasztásához. Mire kell azonban odafigyelni egy őszi szabadtéri gyerekfotózás során?

Az ősz vitathatatlanul az egyik leglenyűgözőbb, leghangulatosabb évszak: ezer színbe borulnak a fák, eltűnik a rekkenő hőség, ropognak a lábunk alatt a lehullott levelek. Nincs is jobb, mint az összegereblyézett levélkupacokba ugrálni apuval, majd meginni egy bögre finom, meleg kakaót. Az ősz beköszöntével azonban az iskola is elkezdődött, így a gyerkőcök (több-)kevesebb kedvvel visszaültek az iskolapadba. Egy profi fotóssal készített meghitt szabadtéri gyerekfotózás nemcsak a lurkókat, hanem a szülőket is kitöri a szürke hétköznapokból!

Teljesen más a hangulat

Míg nyáron a szabadságé és a gondtalanságé a főszerep, ősszel inkább a hangulaté – ez persze nem jelenti azt, hogy vége a szórakozásnak. A fotós olyan helyszín választását javasolja az őszi szabadtéri gyermekfotózáshoz, ahova a szülők kirándulni, játszadozni szoktak menni a gyerkőcökkel. Ebben az évszakban mindenképp érdemes megörökíteni a fotózás során a gyönyörű színpompás tájat. Ideális, ha van elég hely, ahol a gyerekek szaladgálni tudnak, mert ez is segít abban, hogy felszabadult hangulatban teljen a fotózás a szabadban.

Kezdjünk a beállított fotókkal

Amennyiben nyirkos az idő, a gyerkőcök hamar összekoszolódnak. Abban az esetben, ha a szülők szeretnének beállított gyerekfotókat is, úgy a fotós azokkal fogja kezdeni, hogy biztosan legyen egy falra akasztható példány. A szülők hozhatnak magukkal egy letisztult takarót is (igény szerint a plédet a fotós is tudja biztosítani), hisz nagyon jól mutatnak azok a szabadtéri fotók, amelyeken együtt pihen a család, de közben célszerű vigyázni a lurkók (és a szülők) ruhájának tisztaságára (legalábbis a beállított fotók elkészültéig).

Kedvenc játékok a gyerekfotózáson

Az a jó az őszi szabadtéri gyerekfotózásban, hogy más stílusú fotók készülhetnek a gyermekekről vagy az egész családról, mint nyáron. Ha kicsit belegondolunk, ilyenkor mások a programok, hisz több szerepet kap a kerékpározás, a túrázás és a különféle szabadtéri játékok.A fotós általában arra biztatja a szülőket, hogy hozzák el a gyerekek kedvenc labdáit vagy játékait – ez segít nekik felengedni a kamera előtt, a gyerekfotózás közben.

A gyerekek nyugodtan „elkalandozhatnak”

Természetesen leginkább képletesen szólva. A szabadtér egy igen ingergazdag környezet: egy jól megmászható fát meglátva a gyerkőc talán azonnal ki szeretné próbálni „tarzani” képességeit, vagy netán egy botból varázsol hatalmas képzelőerejének segítségével kardot. Emellett az olyan fotók is jól mutatnak, amelyeken együtt kacsázik a család a Duna-parton, vagy egy fának nekidőlve pihennek a kis manók a játszadozástól megfáradva. A szülők hozhatnak akár buborékfújót is, amivel a gyerekek a szabadban hancúrozva futkározhatnak. Klasszikus jelenetnek számít még a falevelek önfeledt dobálása és a levélkupacokba való ugrálás is, mely közben a gyerekeknek fülig érő mosoly húzódikarcukra.Egy profi fotós az ilyen pillanatok megörökítésével képes elkészíteni a legszívmelengetőbb szabadtéri gyerekfotókat.

Várunk Benneteket is a szabadban ősszel, egy kis Manó fotózásra!
Jelentkezés:  +36 70 427 0067

Ez is érdekelhet még Még több cikk
Inspiráció: babaváró ajándékötletek

Egy kis csöppség érkezése nem csak a leendő szülők, hanem a rokonok és az ismerősök számára is meghatározó esemény. A babavárás lázas készülődésében a barátok ugyanúgy részt szeretnének venni mint…

Tovább olvasok
Mit vigyünk magunkkal az újszülött fotózáshoz?

Az újszülött- és a babakor egy varázslatos, és napról-napra változó világ, aminek minden perce felejthetetlen élmény az egész család számára. Az újszülött fotózáson készült…

Tovább olvasok
Hogyan öltözzek fel a gyerek fotózáshoz?

Mi is lehetne jobb megoldás a családi fotóalbum bővítéséhez, mint egy jó hangulatban zajló fotózás gyermekünkről. Minden szülő számára meghatározó…

Tovább olvasok